Big Green Egg panelen en awards

Deze panelen hebben we gemaakt voor Big Green Egg Europe. Ze zijn gemaakt van een gegoten zinklegering.

Er wordt eerst een gietmal gefreesd. Dan kan het vloeibare metaal in de mal worden gegoten. Na het uitharden worden de panelen gezandstraald en in een bad vernikkeld. Deze panelen zijn in ‘platina look’, goud glanzend en in ‘antiek messing look’ vernikkeld, evenals de schroeven. Tenslotte worden ze handmatig ingelakt, in dit geval in de groene huisstijl kleur van Big Green Egg. De lak moet dan nog weer een tijd goed drogen.

Meer informatie over speciale producten

Video productieproces gegoten zinklegering

B

Naambord van lasergraveermateriaal

Dit naambord is samengesteld uit diverse soorten lasergraveermateriaal.
De basisplaat bestaat uit 2 lagen graveermateriaal, glanzend zwart en wit. Hier is tekst in gegraveerd met de lasergraveermachine; de zwarte laag wordt weggehaald en de witte laag wordt dan zichtbaar.
Uit een andere plaat graveermateriaal (goud geborsteld) is het beeldmerk in contour gesneden met de laser en daarna op de basisplaat bevestigd.

Naambord van graveermateriaal

Meer info over lasergraveren  –  Meer info over graveermateriaal

Lasergraveren houten cypher wheel

Met onze lasergraveermachine hebben we een cypher wheel van hout gemaakt. De ringen zijn gegraveerd en uitgesneden. De buitense ring is op een onderplaat bevestigd. De andere ringen zet je erin en kun je met behulp van pinnetjes die we erin gemonteerd hebben draaien. Zo kom je aan een bepaalde code die nodig is bij een spel voor een escape room.

Bekijk ook onze andere speciale projecten

Stalen draadframes voor etalage juwelier

Voor Juweliershuys Jansen hebben we naast sleutelhangers ook stalen draadframes ontwikkeld in de vorm van het logo van de winkel. De ‘poppen’ zijn in diverse formaten gemaakt en worden in de etalages gebruikt; niet alleen ter decoratie, maar ook als display om sieraden op een bijzondere manier te tonen.

De draadframes zijn uit staal gesneden met een laser. De frames zijn op een stalen voet gelast en tot slot is de hele ‘pop’ voorzien van een mat zwarte poedercoating voor een mooie uitstraling.

 

Bekijk hier een video van de draadframes in de winkel

 

Juwelierhuys Jansen, een prachtige en trendy juwelierszaak in het hart van Spakenburg, heeft een uitgebreide collectie horloges en sieraden van bekende merken. Hip, stijlvol, van goede kwaliteit en toch betaalbaar. Het team adviseert graag bij het maken van een keuze voor een nieuw sieraad.

 

Bekijk hier meer speciale projecten

Messing gevelbord bewerkt via parelstralen en borstelen

Dit messing gevelbord is 4 mm dik. De achtergrond is 1 mm diep en lijn voor lijn ingefreesd wat veel tijd kost. Daarna is het bord mooi gematteerd door middel van parelstralen zodat je de ‘freesbanen’ niet meer ziet. De toplaag (het logo en de rand) is tenslotte nog horizontaal geborsteld voor een mooi effect.  Met een montageplaat kan het bord ‘blind’ aan de gevel bevestigd worden zodat je geen schroeven ziet.

Meer informatie over gevelborden (specials)

Mal van graveermateriaal

Van graveermateriaal kunnen we ook mallen maken, om een label op de juiste positie te kunnen plakken. Wij hebben met een mal onze ponsmachine op de juiste maat ingesteld. Zo komen de gaatjes op dezelfde plek in alle labels. Met een eenvoudige oplossing kun je zo je werk veel sneller en nauwkeuriger maken.

 

Meer informatie over lasergraveren  –  Meer informatie over graveermateriaal

Logo lasergraveren uit acrylaat

Niet alleen van metaal maken we mooie naamlabels, ook van acrylaat kunnen we met onze lasergraveermachine prachtige logo’s maken. Bij de ronde uitvoering hebben we uit acrylaat met een ‘geborsteld metaal look’ ons logo gesneden en in de zwarte achtergrond plaat een verdieping gemaakt waar het logo precies in past en dit vastgelijmd. De tekst is ook verdiept aangebracht met de laser.

Er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere creaties en toepassingen te bedenken voor dit materiaal.

   

meer informatie over lasergraveren  –   Meer info over graveermateriaal

Verguld merklabel voor schilderijen

Dit gegoten merklabel hebben we in opdracht van kunstenares Conny Roels van Consarte gemaakt. Het wordt als een soort sieraad aan haar schilderijen gehangen door middel van het boorgaatje en pinnetje aan de achterzijde.

Vloeibaar metaal wordt in een mal van gehard staal gegoten. Na het afkoelen en uitharden krijgt het label nog diverse nabewerkingen en daarna is het nog verguld met 18 karaat goud.


De schilderijen van Conny stralen licht, structuur en evenwicht uit, maar suggereren toch veelal het sierlijke van ‘beweging’. Hoewel haar portretten en composities bijna fotorealistisch zijn, laat ze zich graag verleiden tot een vleugje surrealisme. Meer info: www.consarte.be