RVS

RVS

Naast de gunstige functionele eigenschappen van RVS,  is het ook een erg fraai metaal, met een strakke en zeer mooie uitstraling. RVS (roestvast staal) – ook wel inox genoemd – is er in veel soorten. Focks Labels werkt standaard met deze twee soorten: RVS304 en RVS316.

RVS304

RVS304 is de meest gangbare kwaliteit die we zeer veel gebruiken voor het maken van industriële naamlabels, typeplaten en nummer labels. Dit is voor zowel binnen- als buitentoepassingen geschikt. Labels van RVS kunnen ook goed ergens op vast gelast worden.
Roestvast staal is niet roestvrij en moet toch ook worden onderhouden. Regelmatig even schoonmaken met een vochtige doek houdt het RVS langer mooi.

RVS316

RVS316 heeft een hogere roestvastheid en wordt met name ingezet als er sprake is van zoute of zure omgevingen. Het zout uit het zeewater heeft op deze kwaliteit veel minder impact. Deze RVS-soort passen we dan ook veel toe in kustgebieden en de scheepvaart. Daarnaast is dit metaal  hittebestendig en zeer hygiënisch omdat bacteriën minder grip krijgen op deze ondergrond. Het is ook goed met chemicaliën te reinigen. Om deze redenen wordt RVS316 veel in de horeca en in de industrie ingezet.

Wat is het verschil tussen RVS304 en RVS316?

Het verschil tussen RVS 304 en RVS 316 zit in de samenstelling van het RVS. RVS316 bevat molybdeen (Mo). Het molybdeen zorgt ervoor dat het materiaal beter bestendig is tegen diverse vormen van corrosie. RVS 316 wordt dan ook vaak ingezet in omgevingen met zout water en in zware industrie waar wordt gewerkt met zuren en andere chemicaliën.

Voorbeelden van RVS producten

Typeplaat RVS316, gegraveerd en ingelakt in 2 kleuren, met boorgaten
RVS typeplaat
Naamlabel RVS, logo verdiept geëtst en ingelakt in 1 kleur, machinaal gestanst, met kleeflaag
RVS naamlabel
Ingelakt RVS bedieningspaneel voor meetinstrumenten op motorjacht met gefreesde gaten
RVS bedieningspaneel

Voorbeelden van RVS bewerkingstechnieken

Naamlabel RVS, logo verdiept geëtst, ingelakt in 2 kleuren, machinaal gestanst, voorzien van kleeflaag
RVS geëtst & ingelakt
Naamlabel geborsteld RVS gegraveerd, machinaal gestanst
RVS gegraveerd
Typeplaat RVS316, lasergegraveerd, met boorgaten voor montage
RVS lasergegraveerd

Video over RVS labels