Montage tips

Montage tips

Tips voor plakken van stickers en metalen labels met kleeflaag

Door het opplakken van stickers of metalen labels en typeplaten met een kleeflaag goed voor te bereiden met behulp van deze tips, zorg je ervoor dat het label goed hecht aan het oppervlak.

Vlakke ondergrond

Een sticker of label met kleeflaag plak je op een vlakke ondergrond. Je kunt een label wel op een ondergrond met structuur plakken mits het label voorzien is van een speciale kleeflaag.

Schoonmaken en ontvetten

Eerst ga je de ondergrond goed schoonmaken en ontvetten. Vet zorgt er namelijk voor dat de lijmlaag zich niet goed kan hechten aan het oppervlak. Ontvetten kan met zeepsop – lauwwarm water met een klein beetje afwasmiddel. Gebruik geen middelen met ammoniak of citroen, want deze kunnen de lijmlaag aantasten. Glasreinigers zijn ook niet handig, want deze bevatten vaak siliconen en die kunnen er ook voor zorgen dat de kleeflaag niet goed hecht. Nog beter is om een speciaal ontvettingsmiddel te gebruiken, zoals Loctite 7063. Maak de ondergrond daarna goed droog en stofvrij met een schone microvezeldoek.

Meten en opplakken

Meet en markeer waar het label of de sticker geplakt moet worden. Dit kan met een potlood of schilderstape. Verwijder dan het schutvel aan de achterzijde. Probeer de kleeflaag niet met je vingers aan te raken. Op je huid zit namelijk een vettig beschermlaagje en hierdoor kan de sticker minder goed hechten. Plak de sticker of het label direct op de juiste plek, je kunt het niet meer verschuiven. Druk of wrijf de sticker of het label goed vast en blijf deze een tijdje vasthouden. De kleeflaag heeft na het opplakken 48 uur nodig om volledig uit te harden.

Overige tips

Bewaar een voorraad labels of stickers in een droge omgeving, bij voorkeur op kamertemperatuur. Zo blijft de lijmlaag zoveel mogelijk zijn kleefkracht behouden.

Tips voor het aanbrengen van 3D metaal labels en transfers

3D metaal labels zijn aan de achterzijde voorzien van een kleeflaag en een schutvel. Aan de voorzijde is een transparante transferfolie of overdrachtfolie aangebracht. Zo hoef je niet de losse onderdelen één voor één op te plakken, maar kun je het gehele label in 1 keer netjes aanbrengen.

Lees eerst de tips over schoonmaken en ontvetten van stickers en metalen naamlabels.

Markeer waar je het 3D metaal naamlabel wilt bevestigen. Verwijder het schutvel aan de achterzijde. Probeer de kleeflaag niet met je vingers aan te raken. Op je huid zit namelijk een vettig beschermlaagje en hierdoor kan de sticker minder goed hechten. Plak de sticker of het label direct op de juiste plek, je kunt het niet meer verschuiven. Druk of wrijf het heel goed aan met bijvoorbeeld een rakel. Daarna verwijder je voorzichtig de overdrachtsfolie. Trek de folie niet omhoog eraf, maar in een hoek van bijna 180 graden.

Tips voor het monteren van een deur/gevelbord

Een deur/gevelbord kan geleverd worden met boorgaten, of met een forex montageplaat.

Bij een deur/gevelbord met boorgaten kun je het bord direct op de deur of muur schroeven. Markeer de boorgaten op de deur of muur, boor de gaten voor en schroef daarna het bord vast. Je kunt ook afstandhouders gebruiken, zodat het bord iets van de muur afkomt en een beetje lijkt te “zweven”.

Wil je geen boorgaten in je bord, dan kun je het monteren door middel van een montageplaat. Je schroeft eerst de montageplaat op de deur of muur. De montageplaat heeft verzonken boorgaten zodat de schroeven niet uitsteken. Aan de voorzijde is de montageplaat voorzien van een kleeflaag. Verwijder het schutvel van de montageplaat zodat je het bord op de montageplaat kunt plakken. De montageplaat is kleiner dan het bord, zodat je de montageplaat niet ziet.

Zijn er nog vragen? Neem gerust contact met ons op.