Gieten

Gieten

Bij gieten wordt vloeibaar metaal in een mal gegoten om een label in een speciale vorm. Met zo’n speciaal gemaakte mal in een door jou gewenst ontwerp kunnen we vele duizenden unieke en bijzondere labels maken. Een mal is dus een eenmalige investering (mits de layout, vorm en formaat niet gaan wijzigen).

Een gegoten label ondergaat nog een extra behandeling in de vorm van elektrolyse waarbij een laag nikkel, goud, zilver, chroom en dergelijke aangebracht wordt. Lees hier meer over op de pagina vernikkelen.

Het gieten biedt enorm veel vrijheid in vorm en layout. Dit wordt gebruikt voor zeer uiteenlopende producten, zoals bijvoorbeeld sieraden, keuringsplaatjes voor putdeksels, logolabels op kleding en merklabels op schuttingen van beton.

Voorbeelden van gegoten merklabels

Merklabel voor auto's, gemaakt voor autotuner Braxx-Motors. Gegoten aluminium, mat zwart gespoten, toplaag diamant geslepen, deels rood bedrukt, met 3MVHB foam tape.
Gegoten aluminium
Logolabel voor op beurskleding, met magneetsluiting ter bescherming van kleding. Gegoten aluminium, glanzend oranje gespoten, toplaag diamant geslepen.
Gegoten aluminium
Merklabel Audio Innovations, voor surround speakers. Gegoten aluminium, zwart gespoten, toplaag diamant geslepen, voorzien van 3MVHB foam tape voor montage.
Gegoten aluminium
Naamplaat gegoten messing, logo verdiept
Messing gegoten
Logolabel Well-Fair voor boxsprings, gegoten zinklegering
Gegoten zinklegering
Big Green Egg naamplaat, gegoten zinklegering, goud vernikkeld, ingelakt in 1 kleur
Gegoten zinklegering
Naamplaat De Sutter, voor luxe hekwerk, gegoten zinklegering, matzwart gespoten, toplaag blank geslepen.
Gegoten zinklegering messing/zwart
Naamlabel Alka, gegoten zinklegering, in 3 kleuren ingelakt
Gegoten zinklegering

Bekijk hier een video over het productieproces van gegoten zinklegering panelen