Montage

Montage

Er zijn diverse montage mogelijkheden om naamlabels of typeplaten ergens op of aan te bevestigen. Hier volgen enkele gangbare manieren:

  • Kleeflaag: er zijn diverse soorten kleeflagen. Naamlabels, typeplaten frontpanelen worden vaak sterke 3M kleeflaag. welk type 3M kleeflaag wordt ingezet, is afhankelijk van de toepassing en jouw wensen en eisen.
  • Overdrachtsfolie: Ook wel applicatiefolie of transfer tape genoemd. Om 3D labels of snijteksten/belettering ergens goed op te kunnen plakken, wordt er een transparantie folie aan de voorzijde aangebracht, zodat je niet letter voor letter iets hoeft op te plakken maar het geheel in één keer netjes kan aanbrengen. Daarna wordt de overdrachtsfolie verwijderd.
  • Lasbouten: Een informatiebord, gevelbord of frontpaneel kan worden voorzien van lasbouten ten behoeve van een ‘blinde’ montage.
  • Montagepennen en draadeinden: De achterzijde van een label of plaat kan voorzien worden van montagepennen om de plaat ergens aan te bevestigen, of van vouwpennen waarmee je het label ergens omheen kunt vouwen of van draadeinden zodat het label vastgezet kan worden met moeren.

Voorbeelden van montage mogelijkheden

3M kleeflaag
Naamlabel RVS, geëtst en ingelakt in 2 kleuren, gestanst en handmatig 3M foamtape gemonteerd (label blijft hierdoor vlak)
3M foamtape
Naamlabel Louwman voor op auto's, 3D metaalgroenglanzend vernikkeld, voorzien van kleeflaag, met transparante overdrachtsfolie t.b.v. montage
Overdrachtsfolie voor 3D metaal labels
Merklabel gegoten zinklegering, antiek zilverkleurig vernikkeld, met 3M468 kleeflaag, pen met kram voor montage
Montagepen met kram
Montagepennen aan achterzijde metalen merklabel
Montagepennen
Naamlabel zinklegering, logo verdiept, antiek zilverkleurig vernikkeld, voorzien van montagepen
Montagepen en 3M468 kleeflaag

Waarom werken we veel met 3M kleeflagen?

3M is wereldwijd één van de grotere producenten op het gebied van kleeflagen. 3M heeft voor veel verschillende toepassingen en materialen specifieke kleeflagen. Deze kleeflagen worden uitgebreid getest. De testresultaten worden in datasheets vermeld. Zo weet je als klant precies voor welke toepassing de kleeflaag ingezet kan worden.

Bij “merkloze” kleeflagen is de samenstelling niet altijd gegarandeerd. Per batch kan de samenstelling licht afwijken, wat van invloed kan zijn op de eigenschappen van de kleeflaag, bijvoorbeeld de kleefkracht.