Sublimeren

Sublimeren

Sublimeren is het aanbrengen van een speciale harde transparante coating op aluminium onder hoge druk en bij hoge temperatuur. Het oppervlak wordt met deze coating krasvast.

De lay out wordt eerst geprint met een sublimatieprinter op speciaal papier met sublimatie inkten. Daarna wordt het papier op de aluminium plaat gelegd. Dit gaat samen in een hittepers. Door de hoge temperatuur worden de inkten gassen die in de coating van het AluSub aluminum trekken. Op de achterzijde van het papier zit ook een soort coating die ervoor zorgt dat de gassen niet in het papier trekken maar juist in het aluminium. Doordat de layout in de coating zit opgesloten, is de bedrukking bij een AluSub label slijtvast, krasvast en chemisch resistent.

We hebben AluSub aluminium met een hoge UV-bescherming (geschikt voor binnen- en buitengebruik), maar er zijn ook soorten met een lagere UV-bestendigheid – deze zijn echter alleen geschikt voor binnen toepassingen. In deze sublimatie categorie is er wel meer te kiezen voor wat betreft aluminium kleuren en effecten.

Bij het sublimatieproces zijn full colour bedrukkingen mogelijk en niet alleen teksten maar ook foto’s en illustraties. Daarnaast kunnen we ook aflopend bedrukken. Een ander voordeel van sublimatie labels is de snelle levertijd.

Sublimeren zetten we veel in voor de productie van:

Voorbeelden van sublimeren

Magazijn label met wisselende barcodes en gegevens, slijtvast en in full colour bedrukt op wit AluSub aluminium.
AluSub wisselende barcode
Logoplaatje blank geborsteld AluSub aluminium, full colour bedrukking slijtvast in transparante topcoating, met 3M kleeflaag
AluSub
Identificatie tag om eigendom aan te tonen, AluSub aluminium, slijtvast in transparante topcoating, met boorgaten.
AluSub uniek nummer