Aluminium bordjes met unieke gepreegde nummers

Deze nummerbordjes zijn van aluminium, eerst gepreegd en daarna bedrukt. Het bedrukken van nummerlabels met doorlopende nummering doen we regelmatig, maar op elk bordje een uniek nummer pregen én drukken is toch redelijk bijzonder en een hele klus bij grote aantallen. De klant koos hiervoor omdat het reliëf altijd leesbaar blijft, zelfs als de zwarte inkt na lange tijd eraf zou slijten of vervagen.

Meer informatie over nummerlabels

Donatiebordje van aluminium voor KWF actie

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort biedt haar bezoekers in de wachtruimte van begraafplaats Rusthof een gratis kopje koffie van Selecta aan. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om een donatie te geven aan KWF Kankerbestrijding.  CBA is deze actie in samenwerking met het KWF gestart om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijkse sterven er zo’n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Het KWF boekt elke dag vooruitgang om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Focks Labels steunt deze actie en overhandigde een aluminium donatiebordje voor in de wachtruimte. Op het bordje staat een QR code die direct naar de actie van het CBA linkt op de website van het KWF zodat men online kan doneren aan dit goede doel.

 

Lisan van Hees van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort krijgt het donatiebordje overhandigd van Sabine Viester namens Focks Labels.

Doneer aan de CBA / KWF actie

 

Rond aluminium merklabel voor gitaarpedalen

Steven Gillespie, een muzikant uit Oostende, bouwt gitaar effect pedalen en wilde deze graag voorzien van zijn eigen merklabel; Kerosene Projects. We hebben een 0,5 mm dik aluminium naamlabel contourgefreesd geleverd. De lay out zit kras- en slijtvast in de anodiseerlaag van het aluminium. Aan de achterzijde is het label voorzien van een 3M467 kleeflaag. Deze hecht ook zeer goed op oneffen ondergronden.

 

Facebook Kerosene Projects            Instagram Kerosene Projects

3D gegoten merklabel voor Zweedse houtverf

Voor Moose Färg hebben we samen met de klant een uniek merklabel ontwikkeld. Het is gemaakt van een gegoten zinklegering en in antiek zilver look vernikkeld. Door het gieten kun je labels in 3D effecten uitvoeren. Het verfkwastje is opliggend en het logo is verdiept.

   

Moose Färg is Zweedse matte en ademende houtverf. Dit is een natuurproduct met lijnolie en wordt veel in Scandinavië gebruikt. De houtstructuur blijft behouden, het is ademend (vochtregulerend) en robuust. Dekt gemakkelijk maar vormt geen afdekkende film zoals gewone verf en werkt als dekkende buitenbeits. Voor alle soorten hout, ruw of geschaafd. Ook voor reeds geschilderd, geïmpregneerd, gewolmaniseerd hout. Perfect om houten huizen, tuinhuis, blokhut, veranda, schuur, schutting en meubels te schilderen.

www.moosefarg.nl

Gegoten labels met verschillende nabewerkingen

Deze merklabels zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, namelijk een gegoten zinklegering.  We maken eerst een mal, waar we het vloeibare metaal in gieten. Omdat de labels worden gegoten, bij je volledig vrij in vorm en formaat. Daarna worden de labels vernikkeld. De nikkellaag is zeer hard en duurzaam.

 

Deze naamplaatjes hebben ieder een heel eigen uitstraling door andere nabewerkingen.

Bij het label van Bringmans is het basismateriaal messing look vernikkeld en geborsteld, daarna is de achtergrond zwart ingelakt. Om de lak goed te laten hechten en een mooi egaal oppervlak te krijgen, worden de labels in een oven “gebakken” zodat de lak goed in brandt.

Het VIDT label is nickelblank vernikkeld en mat geborsteld. Het naamplaatje wordt op cortenstaal bevestigd, dit materiaal roest. Om het contact tussen het label en het cortenstaal te verkleinen hebben we groeven aan de achterzijde gemaakt zodat regenwater hier tussendoor weg kan lopen.

Aluminium typeplaat geschikt voor slagletters

Weer mooie grote typeplaten voor machines mogen leveren, van 14 x 12,5 cm.

Als de machinegegevens vooraf nog niet bekend zijn, dan kunnen die achteraf met slagletters ingeslagen worden. Dan is er wel een wat dikkere plaat van geanodiseerd aluminium van minimaal 1,5 mm nodig.

De lay out maken we dan op basis van de grootte van de slagletters. De regelafstand is hierbij belangrijk om voldoende ruimte te hebben.

Het ontwerp wordt digitaal gedrukt in de anodiseerlaag van het aluminium. Het logo bestaat uit hele fijne lijnen.

Meer informatie over typeplaten 

Messing merklabels voor toegangspoorten

Onlangs gemaakt voor een klant die industriële en residentiële schuifpoorten en draaipoorten levert. Het ontwerp voor deze messing merklabels is geëtst en ingelakt in zwart, waardoor de naamplaat een luxe uitstraling krijgt. Om het naamlabel in deze vorm te krijgen wordt het contourgefreesd. De naamplaatjes zijn voorzien van boorgaten voor montage.

messing naamlabel voor toegangspoorten, geëtst en ingelakt in zwart

Meer informatie over naamlabels

Merklabel in antiek messing look

Hesselbach Design maakt robuuste tafels met bladen van beton en epoxy en wilde graag hun logo in het tafelblad verwerkt hebben. Hiervoor is een merklabel van een gegoten zinklegering van 3 mm dik ontwikkeld. Het label is 1 mm verdiept, zodat het logo erbovenop lijkt te liggen. Het oppervlak is na het gieten in een antiek messing look vernikkeld. De achterzijde heeft een verdiepte structuur van 0,5 mm diep gekregen, zodat de naamplaat met een kit op de tafels bevestigd kan worden. Door de structuur heeft de kit een goede ‘grip’.

Meer informatie over naamlabels – Meer informatie over zinklegering

merklabels van koper

Bij deze koperen merklabels is de achtergrond verdiept geëtst en ingelakt in zwart. Zo lijkt het logo erbovenop te liggen. Deze naamplaatjes van circa 30×30 mm zijn voorzien van 4 boorgaatjes om het te kunnen monteren.

Men denkt niet gauw aan koper als materiaal voor naamlabels. Dit metaal heeft een mooie warme uitstraling, en past daardoor goed bij luxe producten. Doordat koper niet vaak ingezet wordt voor naamplaatjes, krijg je hiermee juist een onderscheidend label.

Meer informatie over naamlabels

Meer informatie over koper