Aluminium wrijfborden voor kinderwandeling

Voor de stad Turnhout hebben we verschillende wrijfbordjes gemaakt van aluminium voor een kinderwandeling. De achtergrond is gefreesd, zodat de afbeeldingen van de dieren opliggend zijn. Kinderen kunnen dan met krijt of potlood over het plaatje wrijven en zo een afdruk van de dieren op een vel papier tekenen.

Na het frezen zijn de bordjes getrommeld, zodat de scherpe randjes verdwijnen. Door deze bewerkingen verdwijnt een groot deel van de anodiseerlaag, dus zijn ze nog eens rondom geanodiseerd zodat ze weersbestendig zijn.

Door de verzonken boorgaten kunnen de bordjes ook veilig gemonteerd worden. De schroeven steken niet uit, dus kun je je daaraan niet bezeren als je over het plaatje wrijft.

     

Meer informatie over frezen  –  Meer informatie over speciale producten

Jubileum bordjes van graveermateriaal

Voor een klant die haar jubilarissen en leveranciers wilde bedanken voor hun jarenlange inzet en samenwerking hebben we deze bordjes gemaakt van graveermateriaal met goudkleurige en zilverkleurige toplagen. Er zijn nog meer mogelijkheden voor dit soort gepersonaliseerde gedenkbordjes.

De bordjes zijn uiteraard volledig gepersonaliseerd, maar op privacyredenen zijn de namen en handtekeningen uit de foto’s verwijderd.

Wil je ook je trouwe medewerkers bedanken? We maken graag een voorstel.

Meer informatie over graveermateriaal  –  Meer informatie over speciale producten

Big Green Egg panelen en awards

Deze panelen hebben we gemaakt voor Big Green Egg Europe. Ze zijn gemaakt van een gegoten zinklegering.

Er wordt eerst een gietmal gefreesd. Dan kan het vloeibare metaal in de mal worden gegoten. Na het uitharden worden de panelen gezandstraald en in een bad vernikkeld. Deze panelen zijn in ‘platina look’, goud glanzend en in ‘antiek messing look’ vernikkeld, evenals de schroeven. Tenslotte worden ze handmatig ingelakt, in dit geval in de groene huisstijl kleur van Big Green Egg. De lak moet dan nog weer een tijd goed drogen.

Meer informatie over speciale producten

Video productieproces gegoten zinklegering

B

Naambord van lasergraveermateriaal

Dit naambord is samengesteld uit diverse soorten lasergraveermateriaal.
De basisplaat bestaat uit 2 lagen graveermateriaal, glanzend zwart en wit. Hier is tekst in gegraveerd met de lasergraveermachine; de zwarte laag wordt weggehaald en de witte laag wordt dan zichtbaar.
Uit een andere plaat graveermateriaal (goud geborsteld) is het beeldmerk in contour gesneden met de laser en daarna op de basisplaat bevestigd.

Naambord van graveermateriaal

Meer info over lasergraveren  –  Meer info over graveermateriaal

Lasergraveren houten cypher wheel

Met onze lasergraveermachine hebben we een cypher wheel van hout gemaakt. De ringen zijn gegraveerd en uitgesneden. De buitense ring is op een onderplaat bevestigd. De andere ringen zet je erin en kun je met behulp van pinnetjes die we erin gemonteerd hebben draaien. Zo kom je aan een bepaalde code die nodig is bij een spel voor een escape room.

Bekijk ook onze andere speciale projecten

Stalen draadframes voor etalage juwelier

Voor Juweliershuys Jansen hebben we naast sleutelhangers ook stalen draadframes ontwikkeld in de vorm van het logo van de winkel. De ‘poppen’ zijn in diverse formaten gemaakt en worden in de etalages gebruikt; niet alleen ter decoratie, maar ook als display om sieraden op een bijzondere manier te tonen.

De draadframes zijn uit staal gesneden met een laser. De frames zijn op een stalen voet gelast en tot slot is de hele ‘pop’ voorzien van een mat zwarte poedercoating voor een mooie uitstraling.

 

Bekijk hier een video van de draadframes in de winkel

 

Juwelierhuys Jansen, een prachtige en trendy juwelierszaak in het hart van Spakenburg, heeft een uitgebreide collectie horloges en sieraden van bekende merken. Hip, stijlvol, van goede kwaliteit en toch betaalbaar. Het team adviseert graag bij het maken van een keuze voor een nieuw sieraad.

 

Bekijk hier meer speciale projecten

Categorieën Niet gecategoriseerd

Messing gevelbord bewerkt via parelstralen en borstelen

Dit messing gevelbord is 4 mm dik. De achtergrond is 1 mm diep en lijn voor lijn ingefreesd wat veel tijd kost. Daarna is het bord mooi gematteerd door middel van parelstralen zodat je de ‘freesbanen’ niet meer ziet. De toplaag (het logo en de rand) is tenslotte nog horizontaal geborsteld voor een mooi effect.  Met een montageplaat kan het bord ‘blind’ aan de gevel bevestigd worden zodat je geen schroeven ziet.

Meer informatie over gevelborden (specials)