Speldjes voor North Cape Challenge

Mooie labels maken we graag en natuurlijk verdienen we daar geld aan, wij moeten tenslotte ook eten. Maar soms komt er een aanvraag binnen waar we zo warm van worden, dat we dat met alle liefde gratis doen, omdat het doel zo goed is. Zo ook De Northcape-Amersfoort Challenge. Graag laten we de organisator Ralph Ratterman aan het woord over dit mooie initiatief:

“Gelukkig kunnen mijn vrouw Marielle en ik iedere dag genieten van 2 gezonde kinderen. De afgelopen jaren is mij echter duidelijk geworden dat dit niet zomaar vanzelfsprekend is. Daarom zet ik mij sinds enkele jaren in voor goede doelen die altijd gelinkt zijn aan zieke kinderen en gekoppeld aan een sportief (wielren-) evenement. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Pyreneeën Challenge voor Ride4Kids en de Homeride voor het Ronald Mc Donald Kinderfonds. Dat beviel mij zo goed dat ik al snel iets zelf wilde organiseren.”

Fietsen vanaf de Noordkaap

“Omdat er heel veel bekende evenementen zijn moest er echt iets komen dat er nog niet is. Dit gekoppeld aan mijn persoonlijke wens om ooit nog eens op de Noordkaap te staan leverde het volgende idee op: fietsen van de Noordkaap naar Amersfoort. Dit doen we om geld in te zamelen om onderzoek te financieren welke gekoppeld zijn aan aangeboren hartafwijkingen, stofwisselingsziektes en kanker.”

“Toen ik Edwin Weijzen erover vertelde was ook hij meteen enthousiast. Kort daarna is ook Martijn van Dijk erbij gekomen en hebben we de stichting Geef om Kinderen opgericht. Reden hiervoor was dat wij ook na de Northcape-Amersfoort Challenge door willen gaan. Met de Stichting Geef om Kinderen willen we kinderen helpen in hun ontwikkeling, uiteraard daar waar die hulp ook nodig is.”

Bikkels, Bikes & Beer

“Op 14 november organiseerden wij bij Leerhotel het Klooster onze Ambassadeurs Avond. Dat was een avond in het thema: Bikkels, Bikes & Beer. Alle deelnemende partijen stonden daar volledig voor eigen rekening. Dat betekent dat de kaartverkoop al volledig naar de stichting ging. Het is werkelijk fantastisch dat zo snel zoveel Amersfoortse ondernemers enthousiast zijn geworden over ons project en ons op deze manier helpen.”

“Focks Labels is er daar één van. Jeroen Batavier mag ik al een aantal jaren tot mijn bevriende relaties rekenen. Naast ondernemer is hij ook nog eens een mooi mens met het hart op de juiste plaats. Voor onze Ambassadeurs Avond waren wij op zoek naar mooie speldjes die wij kunnen geven aan gasten die op de avond zelf een donatie doen. Ten eerste zijn ze dan op een mooie manier herkenbaar en krijgen ze direct een bedankje. Het moest dus wel iets moois worden.”

Prachtige samenwerking

“Nadat voor Jeroen duidelijk was wat er moest komen is hij direct voor ons aan de slag gegaan. Prachtig om te ervaren dat ook hij meteen enthousiast was over onze ideeën. Al snel gaf hij aan dat Focks Labels de levering als sponsoring wilde doen. Dat zijn dus prachtige ervaringen voor ons als organisatie. Het resultaat heeft overigens ook nog eens al onze verwachtingen overtroffen en het viel ons op dat de levering bijzonder snel was. Namens het bestuur van Stichting Geef om Kinderen oprechte dank! Wij bevelen Focks Labels van harte aan binnen onze netwerken.”